Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/zenvizer.com/public_html/wp-content/themes/startit/framework/modules/title/title-functions.php on line 446

Zen Wiser – At blive klogere igennem meditation

Zen Wiser – At blive klogere igennem meditation

Zen er en form for buddhisme, der stærkt afhænger af meditationens praksis. Faktisk er ordet selv den japanske udtale af det kinesiske udtryk “Chan”, der stammer fra et sanskritord for meditation. Dette sproglige grundlag afslører ikke kun den centrale praksis i hjertet af Zen, men også dens lange kulturhistorie, der går tilbage til de indiske buddhis tidlige år. Som de fleste buddhister sigter Zen-praktikere på oplysning, kaldet “satori”, men i tilfældet med Zen tager denne oplysning en unik pragmatisk tilgang.

Fred og ro

Nøglen til Zen-praksis er za-zen, som Shigenori Nagatomo i “Stanfords Encyclopedia of Philosophy” oversætter som “siddende meditation.” Za-zens praksis er afgørende, fordi Zen er en oplevelsesmæssig tilgang. det er med andre ord ikke noget man tror på, men noget man gør. Meditation tager typisk en af ​​to former, forklarer Nagatomo: koan meditation eller shikan taza, oversat som “bare sidder”. “Koan” oversætter ikke let til engelsk, selv om nogle forfattere kalder dem “Zen gåder.” Koan tvinger den buddhistiske til at løse et intellektuelt puslespil uden at stole på intellektet. Det tilsyneladende paradoks tvinger meditatoren til at “bryde igennem ego-bevidsthed”, ifølge Nagatomo.

Oplysning

Målet med Zen praksis er satori, japansk til oplysning. Hver person har kapacitet til at nå denne stat, hvilket betyder, at vi hver især er en Buddha. Nagatomo kalder denne stat “personlighedens perfektion.” Mens oplysning generelt er målet for alle gren af ​​buddhismen, er Zen forskellig i dens fokus på praksis. At opnå satori betyder med andre ord ikke at udøvere er en moralsk bedre person. Dale S. Wright of Occidental College gør denne sag og argumenterer for, at i hvilket omfang zenmestere var etiske mennesker, er afhængige af, i hvilket omfang de udviklede en moral fra andre kilder end Zen. Satori er en ren stat, ud over kultur eller moral.

Mu
Det japanske udtryk mu betegner “nej” eller “ikke”, og det forekommer ofte i Zen skrift at udtrykke negativelse af ego eller intellekt. Zen-mester Keido Fukushima, abbot af Tofuku-ji-templet, forklarede konceptet i Kateigaho-magasinet og noterede sig, at mennesker har tendens til at blive “indpakket i lag af ego”, både vores egen bevidsthed og vores samfunds og kulturs. Ligesom koan er konceptet mu intuitivt snarere end intellektuelt. Ja, ifølge Nagatomo hævder nogle tænkere, at dette stræber efter at tømme intellektet, gør Zen til en antidi filosofi snarere end en sand filosofi, da sidstnævnte burde stole tungt på brugen af ​​grund.

dualitet
Det modsatte af mu er i en vis grad dualitet, og dualitet er, hvad en Zen-praktiserende har til formål at eliminere. Dualiteter kan tage mange former: selv mod andre, virkelige versus uvirkelige, kærlighed mod had, og så videre. Blandt dualiteterne er godt mod ondt, hvilket fører til, at Wright hævder at være et etisk tomrum. Eliminering af dualiteter giver ikke en, men ifølge Nagatomo, men “ikke-to”, en unik Zen-konstruktion, der undgår den iboende dualitet af en mod to.

Klogere på ZenVizer

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Zen Wizer
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website