Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/zenvizer.com/public_html/wp-content/themes/startit/framework/modules/title/title-functions.php on line 446

Opnår ældre mennesker balance?

Ældre mennesker mormor bedsteforældre

Opnår ældre mennesker balance?

Et stigende antal ældre arbejder sent i deres alder. Det er selvfølgelig både fordi, at pensionsalderen stiger, og der bliver lavet incitamenter for at man bliver længere længere på arbejdspladsen.

Men det er ikke kun på grund af økonomi. Det er også fordi, at rigtig mange nyder deres arbejde, og nyder at lave noget produktivt og nyttigt for en virksomhed. Det behøver ikke være på fuld tid, men kan være et deltidsjob eller i en senior job ordning.

Se fx Tove her på 70 år, som stadig arbejder som hjemmehjælper: TV2 Øst om Tove. Det er ikke penge, det handler om, men at om at gøre noget for andre. Tove siger selv:

– Det der med at man kan komme ud og hjælpe folk, og når man kører hjem om morgenen, så kan det godt være, man er træt, men det er altså også dejligt at vide, at man har hjulpet nogle mennesker, som virkelig har brug for hjælp.

Udover at vi lever sundere, har et bedre hospitalsvæsen der holder os raske og i live længere, så er det selvfølgelig også fordi, at arbejdspladser er meget bedre rustet til at have ældre mennesker ansat. Det gør absolut en stor forskel, at hjælpemidler og gode arbejdsforhold er kutyme rundt omkring.

Læs også: Verdens ældste milliardær går stadig på arbejde: “Jeg kan ikke blive hjemme. Jeg ville kede mig rigtig meget”

Work Life Balance hos bedsteforældre

Bedsteforældre har i dag ofte stadig et aktivt arbejdsliv, når børnebørnene vokser op. I modsætning til tidligere hvor bedstemor enten var hjemmegående, eller begge bedsteforældre var gået på pension, da man ikke kunne arbejde så længe som i dag.

Det betyder også, at man ser at det er en helt anden slags gaver til mormor, der bliver købt, og at det er langt mere hverdagsting, pynt og aktive gaver, som helt klart understøtter dét, at bedsteforældrene er et andet sted i deres liv end i gamle dage.

EU lavede en undersøgelse omkring Work Life balance hos 500 senior personer. Den konkluderede at ældre mennesker på arbejdspladserne er langt mere optagede af og fokuserede på at opretholde en balance mellem arbejde og privatlivet. Også i forståelse for at det ikke er alle mennesker der har lige muligheder for at prioritere de rigtige ting. Læs om undersøgelsen her.

90-årige Peter går stadig på arbejde

Peter er en af de imponerende mennesker, som vi alle kan beundre, der både har energi og lyst til stadig at arbejde og opleve.

I 65 år har han arbejdet i rejsebranchen, og arbejder stadig tre dage om ugen på sin arbejdsplads. Han skiftede jobfunktion som 79 årig, sprang i faldskærm som 78-årig, og har rejst med sit 22-årige barnebarn til både Kenya og Grønland.

Det er ikke hverdagskost, men det er heller ikke et sjældent syn længere. Læs artiklen om Peter her.

Kunsten er netop at finde den rigtige balance mellem de forskellige ting i sit liv, og fokusere på det der skaber glæde for sig selv og for dem omkring en.

Interview med 110-årig

Her kan du se et interview med en amerikansk kvinde på 110 år! Den vigtigste ting for den 110-årige? At tage en lur!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Zen Wizer
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website