Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/zenvizer.com/public_html/wp-content/themes/startit/framework/modules/title/title-functions.php on line 446

10.000 skridt for sundhed og mindre stress

Gå en tur i skoven for sundhed og mod stress

10.000 skridt for sundhed og mindre stress

Vi ved allesammen efterhånden, hvor vigtig motion er for at holde sygdomme væk og sundheden i top. Det behøver ikke være marathon og ironman, eller 4 timers cykeltur i bakker og kraftig vind. Selv en smule motion i mere stille og rolig form, har en meget kraftig gavnlig virkning på sundheden i kroppen.

Men det er ikke kun sygdomme, som motion er et vidundermiddel imod. Det er ikke kun mod overvægt, livsstilssygdomme og lignende, som det hjælper til at holde fra døren.

Mental sundhed og trivsel

Motion har nemlig en lige så stærk effekt på den mentale sundhed, og er et stærk forebyggende virkemiddel mod stress og depression, da hjerner udløser gavnlige kemikalier undervejs.

Man kan med andre simpelthen Gå Sig Glad! Komme ud og bevæge sig – bare lidt – og få de vigtige dopaminer i hjernen, som gør at man er gladere, stærkere og bedre kan overskue verden. Derudover hjælper motionen også på søvnen, så har man enten problemer med at falde i søvn og søvnkvaliteten, eller man simpelthen sover alt for meget, så er bevægelse og aktivitet en stor hjælp.

Fordelene ved motion er blandt andet:

  1. Det reducerer stress
  2. Det giver mere energi
  3. Humøret bliver bedre
  4. Du får mere fokus i tankerne
  5. Bedre søvnkvalitet

Og vi snakker ikke om mere end bare end en halv eller hel times gåtur hverdag. Der er ingen undskyldning for ikke at prioritere det.

Gå 10.000 skridt og får det bedre (Køge)

I Køge har man startet et simpelt initiativ, der skal hjælpe folk med både den fysiske og mentale sundhed. Her mødes man simpelthen og går sammen. Man går 10.000 skridt, dét man anbefaler som daglig dosis. Man gør det sammen i skoven, og på den måde lærer man også andre mennesker at kende, får sociale relationer, kan være mere vedholdende, og samtidigt nyder skovens positive effekt også.

Arrangøren, LOF Køge siger selv:

Det handler om at øge vores fysiske og psykiske velbefindende.Ved at gå sammen får vi også et socialt fællesskab, der er med til at trække ud ud at gå og få nye gode vaner. Vi vil være i naturen, og mærke den ro det giver samt glæden ved bevægelse. Hver gang vil vi snakke om et emne, der relaterer sig til stresshåndtering. Vi vil komme ind på emner som meditation, forebyggelse, trivsel, sundhed, balance, søvn, kost, ro og overblik samt mentale fitness.

Se mere til arrangementet her: http://www.kultunaut.dk/perl/arrmore/type-nynaut?ArrNr=13080998

Hvis man er interesseret i at deltage i noget lignende, så tag og kig i lokalområdet om der ikke skulle være noget tilsvarende, og hvis der ikke er det, så er det til gengæld en god undskyldning for at starte et lokalt initiativ mod bedre sundhed og balance.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Zen Wizer
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website